Hoe krijgt u stralend schone ramen?

Ik doe al geruime tijd onderzoek naar professioneel glazenwassen en geloof me, glazenwassen is geen raketwetenschap – het is gewoon een kwestie van het juiste gereedschap, de juiste informatie en het leren van de juiste technieken.

Als u de rest van uw huis kunt schoonmaken, kunt u leren hoe u ramen moet schoonmaken. U leert de exacte formule voor het produceren van vlekkeloze en streeploze ramen.

Het schoonmaakgereedschap

Geloof het of niet, het eerste en belangrijkste dat u nodig hebt is het juiste gereedschap – wisser, schrobber, schraper en pluisvrije handdoeken.

Het juiste gereedschap alleen al kan een klus maken of breken. Maar al te vaak zie ik mensen gebruik maken van versleten zuigmondjes, oma’s zelfgemaakte schoonmaakmiddel voor ramen, kranten, papieren handdoeken, Windex, azijn, enzovoort.

Ramen zemen zou geen gezwoeg moeten zijn! Met het juiste gereedschap kan het juist een ontspannende en plezierige bezigheid zijn!

De techniek

Onthoud dat alles wat de moeite waard is, geduld en oefening vergt om het te leren. De techniek vergt enige tijd om onder de knie te krijgen, maar zodra u de nodige informatie en een beetje oefening heeft, zult u de schoonste ramen van uw buurt hebben.

Goed schoonmaakgereedschap is een van de belangrijkste sleutels voor succesvol ramen zemen. In dit gedeelte vindt u een korte lijst van gereedschap dat u nodig hebt om streeploze ramen te krijgen.

Ramenwisser

De wisser is het belangrijkste gereedschap om het water/schoonmaakmiddel van het glas te verwijderen nadat het is geschrobd. Een wisser bestaat uit drie delen: handvat, metalen kanaal en rubberen blad. Er zijn verschillende soorten ramenwissers voor verschillende situaties. Moet u bijvoorbeeld uw ramen schoonmaken, maar woont u in een appartement? Dan is het verstandig om te kiezen voor een magnetisch raamwisser in plaats van een traditionele waardoor u niet goed bij alle viezigheid kunt komen.

Tip: Koop geen goedkope zuigmond bij een warenhuis of ijzerhandel. Die zijn misschien prima voor de douche, maar leveren niet de goede prestaties die nodig zijn voor het schoonmaken van de ramen van uw huis. Denk ook aan de kwaliteit van de rubbers, dit valt te testen met een plasma aansteker.

Schrobstang

De schrobstang, ook wel T-greep genoemd, is een van de gereedschappen voor het schoonmaken van de ramen. De steel heeft de vorm van een T en is gemaakt van lichtgewicht en duurzaam plastic. Er wordt een herbruikbare pluisvrije hoes overheen geschoven die op zijn plaats wordt gehouden met drukknopen of klittenband. De steel wordt vervolgens in een met de reinigingsoplossing gevulde emmer gedompeld.

Gereedschapsriem

Een gereedschapsriem is erg handig als hij goed is ingesteld. U kunt er uw zuigmond, poetsdoeken, schraper, extra bladen en een emmer in opbergen, samen met andere voorwerpen die u nodig hebt. Alles is handig binnen handbereik op heuphoogte.

Een dergelijk systeem is het beste. Het houdt al uw gereedschap veilig, schoon en georganiseerd, zodat u zich kunt concentreren op uw werk.

About

No Comments

Leave a Comment